Over ons

ARO: sporten naar vermogen ! 

 

Na een hartincident of de diagnose voor een lichte beperkende aandoening komt ongetwijfeld de vraag: wat kan en wat mag ik nog? Sommige dingen zult u moeten laten staan. U let natuurlijk op uw gewicht en eet gezond. Maar vergeet niet dat sporten mag en zelfs is aan te bevelen.

Sporten houdt u in conditie en dat is juist nodig. Een goede conditie maakt het uw lichaam een stuk makkelijker om zijn werk te blijven doen. En…. het geeft u zelfvertrouwen. Misschien moet u medicijnen slikken maar verder kunt u meestal gewoon weer meekomen in de maatschappij. Om die redenen is sporten min of meer een vast onderdeel van het onderhouden en verbeteren van uw conditie en daarmee uw gezondheid.

Waarom?

Sporten heeft een positief effect op uw gezondheid. Net als het onder controle houden van cholesterol en gewicht en door niet meer te roken. Door te sporten neemt de conditie toe en daardoor ook het vertrouwen in uw lichaam wat kan leiden tot een meer optimistische kijk op het leven. Dit maakt het voor u en uw omgeving, familie en vrienden een stuk makkelijker om mee om te gaan.

En ….. laten we eerlijk zijn. Het is gewoon leuk om mee te doen ook al kost het wat zweetdruppeltjes.

Door lotgenoten.

ARO is opgericht in 1991 en was oorspronkelijk gericht op mensen met een hart- en/of vaataandoening en telt medio 2023 ongeveer 55 leden. In de loop van de tijd is gebleken dat ook mensen met een andere aandoening op een vergelijkbare manier kunnen sporten.

Een sportvereniging voor zowel voor mannen als vrouwen, iedereen van welke leeftijd dan ook is welkom.

Aanbod van sport en bewegen met aandacht voor cognitieve vaardigheden en we sluiten af met een balspel zoals bv volleybal. Dit gebeurt onder deskundige begeleiding waarbij individuele mogelijkheden als uitgangspunt dienen. Wij zijn ook erkend als leer”bedrijf” voor jongeren die een sportopleiding volgen, regelmatig is er dus ook een stagiare aanwezig. 

Naast sporten verzorgt de ARO voor haar leden ook cursussen reanimatie en AED. 

Het sporten gebeurt in groepen. Op dinsdagavond sporten de heren en op donderdag-middag de dames, beide in de gymzaal Slotjesveld in Oosterhout.