Over ons

ARO: voor en door hartpatiënten! 

Voor hartpatiënten!

Velen van ons hebben een operatie moeten ondergaan met gevolg een periode van twijfel en onzekerheid. Na de revalidatie vanuit het ziekenhuis, kwam ongetwijfeld de vraag wat kan ik en wat mag ik nog. Sommige dingen zult u moeten laten staan. U let natuurlijk op uw gewicht en eet gezond. Maar vergeet niet dat sporten mag en zelfs is aan te bevelen.

Sporten houdt u in conditie. En dat is juist nodig. Een goede conditie maakt het uw hart een stuk makkelijker om zijn werk te blijven doen. En…. het geeft u zelfvertrouwen. Hartpatiënten kunnen wel degelijk nog meekomen in de maatschappij. Om die redenen is sporten min of meer een vast onderdeel van de revalidatie na hartproblemen.

Waarom?

Het is bekend dat sporten met hartprobleem een positief effect heeft op de gezondheid. Net als het onder controle houden van cholesterol en gewicht en door niet meer te roken. Door het sporten neemt de conditie toe en daardoor ook het zelfvertrouwen, wat kan leiden tot een meer optimistischer kijk op het leven. Dit maakt het voor u en uw omgeving, familie en vrienden een stuk makkelijker om mee om te gaan.

En ….. laten we eerlijk zijn. Het is gewoon leuk om te doen ook al kost het wat zweetdruppeltjes.

Door hartpatiënten!

A.R.O. in Oosterhout is zo’n club die zich richt op mensen die zijn getroffen door hartproblemen, A.R.O. staat voor AanvullendeRevalidatieOosterhout. Opgericht in 1991 en telt medio 2018 ongeveer 70 leden.

Een sportvereniging voor hart en vaat patiënten. Aanbod van sport en bewegen, rek en strek oefeningen en we sluiten af met een balspel. Dit gebeurt onder deskundige begeleiding waarbij individuele mogelijkheden als uitgangspunt dienen. Naast sporten verzorgt de A.R.O. voor haar leden ook cursussen reanimatie en AED. 

Het sporten gebeurt in groepen. Op dinsdag-avond sporten de heren en op donderdag-middag de dames, beiden in de gymzaal Slotjesveld in Oosterhout.